12 februarie 2009

PRAJITURICA cu dulceata si nuci




Aveam un borcan de dulceata care nu prea mi-a placut cu clatite asa ca m-am decis sa il fac prajitura .Am cauata in colo si in coace pana la urma m-am inspirat dintr-o reteta de pe culinar dar am modificat-o drastic pot sa spun asa ca sa ajuns la aceasta reteta :

INGREDIENTE :

-150 gr faina
-100 gr zahar
-1 praf de copt
-70 gr unt topit(la microunde)
-50 ml suc de portocale poroaspat
-1plic zahar vanilat
-o fiola vanilie
-1 borcanel iaurt natural sau smantana(125 gr)
-coaja rasa de la o portocala
-3 oua
-un borcanel de dulceata
-nuci macinate si bucati
-optional 2 linguri caramel de portocale sau miere

MOD DE PREPARARE :

Punem ouale intr-un castron si le mixam bine cam 5 min pe viteza maxima ,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 5 min.


Adaugam iaurtul si mixam in continuare ,apoi untul topit si esenta de vanilie si iar mixam ; coaja rasa de lamie ,praful de copt si jumatate din cantitatea de faina ,iar mixam ,sucul de portocale si restul de faina si ...iar mixam normal.(untul topit trebuie lasat la racit inainte sa il adaugam in compozitie)
Am tapetat o tava micuta cu unt si faina si am turnat compozitia in tava .Dam drumul la cuptor la 180 °C si lasam sa se incinga cuptorul.

Intre timp pregatim dulceata !!!



Amestecam dulceata cu nucile macinatae cam 2-3 linguri am pus eu si cu caramelul de portocale.

Cand sa incins cuptorul bagam tava cam 20-25 de min.Trebuie sa arate cam asa nu e nici coapta de tot dar aluatul trebuie sa fie destul de tare incat sa sustina dulceata si nucile.
Cand aluatul ara asa turnam dulceata si nucile bucatele si mai lasam la cuptor cam 10-15 minute.





Este foarte froarte frageda si gustoasa aceasta prjitura dar si foarte usor de facut zic eu ,se poate taia si calda si rece (eu am taiat o bucatica calda ca nu mai puteam de pofta si restul rece) .Este la fel de frageda si a doua zi ,la noi atat a rezistat 2 zile.






POFTA BUNA !!!!


4 comentarii:

medee spunea...

cea mai buna bucatareasa...:X:X:X....arata soooper bn....sa-mi faci sh mie;))

Pofticioasa Sefa spunea...

Prajitura din asta facea bunica mea tot timpul cand eram mai mica. E buna!

Amy spunea...

Da asa este si bunica mea facea o praitura asemanatoare .doar ca blatul este ceva mai subtire si mai frged.Multumesc de aprecieri POFTICIOASA Sefa :).

Amy spunea...

Da iubita mea iti fac cand vi la mine :-*





´´Destiny is not a matter of chance ,it is a matter of choice ; it is not a thing to be waitend for ,it is a thing to be achieved.´´



William Jennings Bryan