Asa cum am promis(dar cu ceva intarziere) vin cu prima reteta pt deliciosul gem de coacaze rosii !!!
Ingrediente :
Pt gem:
1kg coacaze rosii
1kg zahar
Pt blat:
200gr faina alba
-65 gr amidon alimentar
1lingura zahar paf(70gr)
1lingura ulei de nuci
2 plicuri zahar vanilat
4oua
100ml schlagoberst(sau smantana)
Pt decor:
gem de coacaze
2-3 linguri de nuca de cocos uscata
Reteta pt gemul de coacaze o gasiti mai jos pe pagina sau aici.
Mod de preparare :
Apoi blatul se face foarte simplu, cu mixerul amestecam bine ouale 2-3 min .
Amestecam faina cu ,amidonul si cu praful de copt.
Peste ouale mixate bine adaugam pe rand ,zaharul praf ,zaharul vanilat ,jumatate din amestecul cu faina ,cutia de schlagoberst ,restul de faina si uleiul.
Iese un aluat destu de gros ca consistenta se aseamana cu cel de briose.
Eu am pus aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt ,special am lasat hartia asa cu colturi pt o forma mai abstracta a prajiturii :D
Peste aluatul din tava am pus din loc in loc gem (rece) dar nu foarte mult pt ca mi-a fost frica sa nu ingreunez aluatul.
Am preancalzit cuptorul la 180 °C si apoi am dat prajitura cam 30 de min la cuptor, cum fiecare cuptor este diferit eu recomand mereu proba scobitoarei este sf pt mine functioneaza mereu !
Am scos prajitura din cuptor si asa fierbinte am unso bine cu gem apoi am ´´prafuit´´ cu cativa fulgi de nuca de cocos !!!
Am sa mai pun retete la care am folosit acest gem delicios ,da o aroma tare deosebita prajiturilor si merge bine si la creme sau inghetata o sa vedeti ...:D
O felie si pt voi toti :
O felie si pt voi toti :
2 comentarii:
Super interesanta reteta asta!
Mi-a lasat gura apa...
Felicitari pentru idee!
Multumesc mult Miha !!!
.Este si foarte usor de facut daca nu ai gem de coacaze poti incerca cu orice alt sortiment de dulceata sau gem !!!
Trimiteți un comentariu