4 septembrie 2009

Muschi de porc in vin alb



Aceasta reteta este cu ´´traditie´´ daca pot spune asa la noi in familie ,la fel cum in familiile nobile se dau bijuterii si alte bogatii din tata in fiu ,asa la noi in familie se pastreaza anumite retete speciale ,aceasta este una dintre ele.
Eu o scriu acum cu ingrediente pt 2 persoane ,voi o faceti in functie de numarul de persoane aflate la ospat :D ,oricum ar fi va sigur ca nu va mai ramane nici un gram pt a 2 zi :))))

Si cum romanul zice ´´nici o pasare nu e mai buna decat porcu ´´ (sau cel putin asa zice tata) sa incep povestea:=))))))

Ingrediente:

-Un muschi de porc mare sau 2 mai mici(cca.600gr)
-vin alb demi dulce sau dulce 250ml(o cana)
-foaie de dafin (1-2)
-cimbru o lingurita
-apa minerala 100ml
-sare, piper dupa gust

Ingrediente garnitura:

-orez(pt 2 portii)
-un amestec de legume congelate
(conopida,brocoli,boabe de porumb si morcov)
-un ardei gras rosu



Mod de preparare:

Se spala bine muschiuletul de porc si se curata daca este nevoie de pielite (dupa cum se vede in imagini muschiul despre care vb este acela subtirel si fraged de pe langa coasta nu pulpa sau alta parte a porcului acest aspect este foarte important)

apoi se cresteaza pe ambele parti nu foarte adanc atat cat sa se patrunda bine si se lasa in apa minerala cu sare si foaie de dafin in jur de o ora

cand este gata se da la cupto la foc potrivit (cam 200-220°C) impreuna cu vinul si foaia de dafin cam 40-50 de min acoperit cu folie de aluminiu sau capac

dupa ce au trecut cele 40 de minute ,se da folia la oparte si se adauga cimbrul ,din cand in cand intoarcem carnea sa se rumeneasca pe toate partile bine




Intre timp punem o oala la fiert cu orez (nu am poze cu oala :D ) si calim separat legumele pret de 5 min
Dupa ce a fiert orezul il scurgem bine de apa si amestecam cu legumele

Friptura este gata cand arata asa:





Pofta buna !!!


Niciun comentariu:





´´Destiny is not a matter of chance ,it is a matter of choice ; it is not a thing to be waitend for ,it is a thing to be achieved.´´



William Jennings Bryan