3 iulie 2009

Thay chi sau Asian a la Amy


Wok food sau mancarea asiatica in wok pt mine este o adevarata placere ,atunci cand nu mai am chef de nici o reteta normala ca la carte ca sa zic asa ,incep sa inventez si ce este mai simplu decat sa inventezi o reteta pt wok unde pui toate ingredientele si le calesti la foc iute ,putin orez si putina arta si gata mancarea !!!

Ingrediente:
-ceapa verde 3-4 fire
-carne de vita taiata fasiute subtiri
-legume: -porumb
-bambus
si ce mai aveti prin casa ,brocoli,morcov (un amestec de legume)
-wok sauce (merge si sos de soya simplu)
-piper de toate culorile pe care le aveti in casa
-orez si curry
-optonal un sos de rosii
-2-3 linguri de ulei de arahide pt prajit




Mod de preparare:
Incingem bine uleiul in tigaie ,aruncam ceapa apoi carnea de vita

Intre timp punem o oala cu apa la fiert cu ceva sare si curry dupa gust




Calim bine carnea cam 10-15min apoi adaugam bambusul





apoi porunbul si mai calin 5 min




(Cand apa din oala incepe sa fiarba punem orezul si il fierbem cum scrie pe cutie)

Adaugam si restul de legume apoi sosul pt wok si mai calim la foc iute si tare cam 5-6 min

In mod normal este gata dar daca mai vreti o aroma in plus turnati si un sos de rosii cam 200 de ml am avut eu si in felul acesta carnea va avea un sos bun bun tare
Gata !!!
Serviti cat se poate de fierbinte

2 comentarii:

kity spunea...

mmm..ce mod super de a prrepara orezul.ador mancarea asiatica,mersi multt pt reteta am sa o incerc zilele acestea.
pipici dulci

Amy spunea...

Ma bucur ca iti place reteta Kity si eu sunt inebunita dupa aromele asiatice ,am sa mai revin cu retete de genul acesta !!!
Te pupacesc dulce dulce





´´Destiny is not a matter of chance ,it is a matter of choice ; it is not a thing to be waitend for ,it is a thing to be achieved.´´



William Jennings Bryan