22 mai 2009

Spaghetti Bolognese a la Amy


Cu aceste paste eu sunt ´´renumita´´ ca sa zic asa la toti prietenii nostrii ,prietena mea cea mai buna care traieste in Italia spune ca nici un italian nu stie sa faca sbaghetti bolognese ca mine :=)) ,asa acum dupa ce m-am laudat putin sa va spun ca in primul rand reteta nu este originala este ´´inbunatatita´´ ca sa zic asa ,nu stiu daca din poze am sa va fac indeajuns de multa pofta incat sa o incercati, macar o data este deajuns pt ca apoi garantez ca o veti repeta ; dar am sa incerc !!!
Este o reteta destul de costisitoare as putea spune, dar eu sunt de parere ca pt un produs de calitate este nevoie de ingrediente de calitate ...
Gata cu lauda sa trecem la treaba:
Ingrediente:

-carene tocata de vita 400gr(eu am avut 428gr)

-o ceapa mare

-usturoi verde2-3 fire(am avut de data asta dar merge si cu cel normal)

-rosii decojite 5-6 (sau o cutie de rosii degojite ca cea de mai jos de la Cirio)

-500g suc de rosii 100% (macar asa sa scrie pe el:)) )

-un borcan Barilla sos pt spaghetti bolognese (sau orige fel de Ragu de la Barilla)

-Paste eu am avut tot de la Barilla(imi plac cel mai mult la gust)

-o lingurita zahar

-100gr masline negre(fara sanburi)

-200gr ciuperci

-1 ardei rosu

-3 linguri de ulei de masline

-sare ,piper si busuioc (verde daca se poate)





Mod de preparare:
Pregatim ingredientele :
-curatam si tocam ,ceapa ,ardeiul si ciupercile si le punem pe rand una dupa cealalata la calit in 2 linguri de ulei de masline



-cand sunt calite bine adaugam carnea,care trebuie sa fie cat mai proaspata eu folosesc carne pt beff tartar care se consuma cruda si cred ca ar fi nebuni sa nu fie prospata...si rumenim la foc mediu cam 25 de min poate si mai bine



-pana arata cam asa ,adica rumena bine :)
-adaugam usturoiul ,rare si piper dupa gust si mai calim 1-2 min




-adaugam sosul de rosii si rosiile decojite si tocate marunt plus lingurita de zahar,dam focul mic si lasam la fier cat mai mult ,cu cat carnea fierbe mai mult in sugul acesta cu atat pastele vor fi mai bune iar carnea se va topii pur si simplu...sa zic asa cam 40 de min
ATENTIE: Eu nu pun apa deloc nici un strop la aceste paste ,deci carnea fierbe numa in sucul de la rosii !!!





Intre timp punem o oala cu apa la foc in care mai punem o lingura de ulei de masline si sare.




Acestea sunt pastele pe care eu le-am folosit de data aceasta :



Si fierbe si noi amestecam si iar fierbe si iar amestecam.....
Adaugam si sosul de la Barilla si iar fierbe si iar amestecam :=)))




Cand apa fierbe in oala punem pastele si l-e fierbem dupa cum scrie pe pachet 8 min !!



Cand sosul este gros bine si incepe da se lipeasca de tigaie ,adaugam maslinele si busuiocul verde si mai lasam 2-3min



Asa aratau pastel gata fierte.Dupa ce sa scurs timpul de fierbere ,vars pastele intr-o sita speciala de paste si le bag sub jetul de pa rege de la chiuveta.




Si gata ,se servesc cat mai fierbinti si cat mai repede pt a cere si a 2 portie cat mai curand ,asa ca va sfatuiesc sa nu faceti portie prea mica noi am fost 4 si jumatate la masa :))!!!




Seful bucatar a degustat indelung aceste paste si am primit nota 10 cu felicitari :=)))) !!!!!!




Si o inghititura pt voi !!!!
Hihihi ce rea sunt ....sper ca v-am facut indeajuns de multa pofta sa incercati reteta





2 comentarii:

LIBRA spunea...

interesanta reteta.sotul meu este amator de paste si cu siguranta voi testa reteta.felicitari pt blog.

Amy spunea...

Multumesc mult ca ai trecut pe la mine Libra si astept cu nerabdare sa imi spui ce ti-a iesit si mai ales daca iti plac !!!

Pupici Amy





´´Destiny is not a matter of chance ,it is a matter of choice ; it is not a thing to be waitend for ,it is a thing to be achieved.´´



William Jennings Bryan