Ingrediente:
pentru 4 bucati de carne :
-3 fire de ceapa verde(sau o ceapa medie uscata)
- 1 catel de usturoi
-2linguri patrunjel proaspat
-un ardei iute uscat(eu am pus fara seminte)
-1/2 de portocala stoarsa(sucul de la ea)
- o lingurita cimbru uscat
-2 cani vin alb demi dulce(400ml)
-o cana apa minerala(200ml)
- o lingurita boia de ardei dulce
-3 linguri ulei de masline
- sare piper dupa gust
Mode de preparare:
Se prepara marinata amestecand toate ingredientele de mai sus ,tocam ceapa cat mai marunt si usturoiul ,la fel si ardeiu iute ,eu de frica sa nu iasa prea iute carnea am curatat ardeiul de seminte si am pus numai pulpa uscata
-stoarcem jumatatea de portocala (merge si cu lamie) tot acolo in sos si amestecam bine
-carnea o spalam bine cu apa rece si o asezam intrun castron cu capac de preferinta
-punem marinata peste si bagam la frigider 3 ore
-apoi punem carnea pe gratar si servim fierbinte
2 comentarii:
Foarte frumos! Te cred ca e super! O voi incerca data viitoare cand voi avea porc in congelator. Voi reveni si cu impresii;) .
Multumesc Iulia ,trebuie incercata macar o data pt ca nu e costisitoare dar e un adevarat deliciu !!!
Te astept cu impresii !!! :D
Trimiteți un comentariu