Tortul acesta a pornit de la o cutie de mascarpone pe care o aveam in frigider si ma tot chinuiam sa gasesc o crema la care sa o folosesc...si uite asa a inceput totul
Se numeste tortul ingerilor pt ca ingerasul acesta a fost singura forma care mi-a reusit din zahar ars :=)) si asa i-am dat numele !!!
Acum ca am facut introducerea si istoria tortului sa trecem la treaba :
Ingrediente blat:
-200gr faina alba
-100 gr zahar
-100 ml.suc de gref(eu am stors un grf mare)
-70gr margarina(unt)
-1plic praf de copt
- 4oua
-2plicuri zahr vanilat
-eu am si uns blatul cu 2 linguri de caramel de portocale dar nu e obligatoriu
Mod de preparare blat:
-separam ouale ,albusurile l-e batem spuma iar galbenusurile l-e frecam bine cu untul si zaharul plus zaharul vanilat.
-dupa ce batem bine albusurile incorporam si amestecul de (galbenus,unt zahar) si mixam .
-apoi altenarm cu suc de gref si faiana amestecata cu parful de copt pana terminam ingredientele
-aluatul eu l-am facut numai cu mixerul pt ca este destul de moale compozitia cred ca se vede in poza de mai jos
-am pus aluatul intr-o forma rotunda 28cm si am dat la cuptorul preancalzit 25 de min la 180°C
-cum am scos blatul de la cuptor asa fierbinete l-am uns cu 2 lunguri de caramel de portocale il puteti inlocui cu miere sau dirop de zahar si l-am lasat la racit
--fructe de padure(eu am pus cam 200 gr)
-2plicuri zahar vanilat
-3linguri zahr pudra
-2-3 linhuri nuca de cocos
-1plic crema de vanilie
-1cutie lapte de cocos(400ml)
-1plic frisca
-1plic intaritor frisca
-200-250 mascarpone
-batem bine frisca si crema de vanilie cu laptele de cocos,punem si zaharul si intaritorul pt frisca cand crema e gata adaugam si mascaronele si mixam in continuare si arata cam asa :
2 comentarii:
Pak Karamu visit your blog
Foarte tare gustos tortuletul tau :)
Pentru ingeras iti ofer niste premii ! Treci pe la mine sa le ridici.
Trimiteți un comentariu