2 martie 2009

Taco made by Amy



Aceasta reteta nu este nici pe departe reteta originala de Taco ,este o reteta asemanatoare inventata de mine dar este delicioasa oricum.

Nu este picant mai deloc pot spune doar ca este aromat ,eu avand un bebe mic care nu papa iute :)) a trebuit sa ma adaptez.
Reteta nu este complicata si se face foarte repede ,se lucreaza numai la foc iute asa ca in cca 30 de min este gata.

Sa incep prin a spune ca chiar si legumele pe care le-am pus eu pot diferii asa am avut pofta de data aceasta dar se mai pot adauga fara nici o problema si alte legume si mirodenii sau se pot scoate daca nu va plac ,se poate combina doarte bine si cu salata su cu rosii ,se pot adauga la calit morcovi ,brocoli ,conopida tot ce va trece prin cap...


Ingrediente :

-366 gr. carne de vita
-5 ciuperci
-1 ardei rosu
-1 ceapa rosie
-verdeata
-1 cutie boabe de porunb
-3-4 buc lipie Pita
-castraveti murati in saramura
-arome mexicane
-smantana 2-3 linguri
-ulei de alune (pt. prjit)
- sare ,piper mirodenii
-optional 1-2 catei de usturoi pt sos



Mod de preparare :


-se spala si se toaca marunt dupa bunul plac toate legumele si se pun la scurs.
Intr-o tigaie de teflon sau Wok (ce aveti la indemana) se pune putin ulei de alune la incins apoi se adauga ceapa si se caleste bine ,dupa ceapa urmeaza ciupercile care re rumenesc bine bine si se adauga carnea tocata ,lasam la calit pana ce devine rumena bine(10-20 min) ,punem aromele si adaugam ardeiul si boabele de porunb mai calim la foc iute inca 5-10 minute ,adaugam verdeata si mai lasam 5 min pe foc. Intre timp preparam sosul : tocam 2-3 castraveciori marunt si ii amestecam in cateva linguri de smantana ,daca vreti puneti si cativa catei de usturoi pisati.Lipiile mele erau semipreparate asa ca a trebuit conform instructiunilor sa le bag la cuptor 3-4min apoi am taiat lipia jumatate si am pus putin sos apoi carnea si iar sos, fiecare face amestecul cum ii place.


































Se poate face foarte bine si cu lipie normala si inpachetati ca la kebab ,shaorma.




Ingredientele au fost pentru 3 persoane si ne-a mai ramas un pic ,se poate jongla cu cantitatile in functie de cate guri sunt la masa si cat sunt de mari :))




..Pofta buna !!!

3 comentarii:

Rodica Botan spunea...

Cind am inceput sa citesc nu-mi era foame...pe la ultima poza...am inceput sa salivez...si destul de usor de facut; asta e inca o calitate, ca n-am timp de stat in bucatarie prea mult.
Thanks...ai grija de prichindel!!!
:)

Amy spunea...

Hei va multumesc din suflet pt comentarii sunt foarte fericita ca v-a placut reteta !!!!

Laura spunea...

Foarte ispititor taco-ul facut de tine, Amy!!! :)
Felicitari pentru blogul delicios! :P





´´Destiny is not a matter of chance ,it is a matter of choice ; it is not a thing to be waitend for ,it is a thing to be achieved.´´



William Jennings Bryan