14 aprilie 2010

Rata ´´coapta´´ !!!

Rata la cuptor sau Roast Duck :D



Ingrediente:

-1 bucata rata

-unt

-supa de pasare 100ml

-vin rosu 100ml

-sare ,piper

-o foaie de dafin






Mod de preparare:
Rata se spala si curata bine , se condimenteaza cu sare si piper pe dinauntru .Eu am indepartat putin pielea si am bagat cate o bucatita de unt cu condimente pe sub pielea ratei .


Apoi am pus cam jumatate de cana de supa si jumatate de cana de vin rosu peste rata si am bagat la cuptor.




Am lasat cu capacul pus 30-40 de min la 220°C depinde de dimensiunea ratei :D
Dupa 30 de min am intors rata si am dat cupotorul la 200°C ,am lasat la cuptor pana arata asa :


DELICIOS !!!




Pofta buna !!!

3 comentarii:

Inside Here spunea...

NIam niam , deja imi lasa gura apa ":X .



----------------------------------
http://www.insidehere.info/blog/

Doinitza`s cakes spunea...

ce bine rumenit e ,in tava daca pui vin alb are ceva?ca stiu ca vinul rosu contine tanin,felicitari pt blog

Amy spunea...

Mersi pt comentariile delicioasa !!!

Doinitza nu cred ca are nimic daca pui vin alb si eu pun cand fac pui dupa aceeasi reteta la cuptor ,probabil o sa o ameteasca putin pe ´´Doamna Ratza ´´´:D

Pupici Amy





´´Destiny is not a matter of chance ,it is a matter of choice ; it is not a thing to be waitend for ,it is a thing to be achieved.´´



William Jennings Bryan