25 februarie 2009

Gogosi



Aceasta este singura reteta de gogosi care mi-a iesit super ,super bine ,gustoase nu am cuvinte si relativ usor de facut ,prima oara este mai greu pana te obisnuiesti cu consistenta aluatului.Pentru cei ce fac prima oara gogosi trebuie sa nu va panicati daca nu mai puteti sa va dezlipiti mainile de coca(asta a fost prima mea problema cu cocile) daca se intampla asa inseamna ca mai este nevoie de faina DAR trebuie pusa cu grija cate putin sa nu se intareasca prea tare aluatul...Asadar sa incepem :

Ingrediente :

-500 gr faina
-3linguri zahar pudra
-2 oua + 1 galbenus
-200 ml lapte cald
- 3 plicuri zahar vanilat
- un cub drojdie proaspata
-un praf de sare(eu nu am pus)

Mod de preparare :

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar tost si putin lapte ,pana devine un amestec omogen si se rastoarna in centrul fainii ,in care am facut in prealabil o gropita.


Si o lasam la dospit ...


Intre timp mixam bine ouale si galbenusul,

Cand drojdia a dospit indeajuns punem ouale ,zaharul,zaharul vanilat si apestecam bine adaugand cate putin lapte caldut ,cand sa omogenizat cat de cat aluatul ,il scoatem pe masa si il framanatam bine bine, pana devine elastic.








Trebuie sa va infainati mainile cat il framantati dar nu foarte mult (cat sa nu va lipiti prea tare de coca),pana cand aluatul este gata (elastic).





Punem dinou aluatul in castron si il lasam sa isi dubleze volumul cam 30 de min.




Cand aluatul este gata adica cam asa :

Il rasturnam pe masa de lucru infainata si il mai framantam putin, apoi intindem o foaie destul de grosuta si facem (decupam) forme cu ce vrem noi ,un pahar sau niste forme de biscuiti cum sunt cele de mai jos ,formele sa nu fie foarte mari...
- resturile de aluat, le-am framantat putin , le-am intins foaie si-am decupat din nou
- se mai lasa formele de gosogi cam 10 min. pe masa si-apoi se pun la prajit.

Uleiul trebuie sa fie incins bine, focul la aragaz sa fie potrivit, nu mare. Gogosile le punetzi cate 2-3 mx., se fac f.f. repede, eu am ramas fermecata cum se ridica in cateva sec. la suprafatza , deja bulbucate.
Imi pare rau dar nu am avut timp sa le fac poze si in timp ce se prajeau.
- cand sant prajite le scoateti pe un servetel absorbant.
Apoi eu le-am pudrat cu putin zahar . Am incercat in zadar sa fac poza si la sectiune dar aparatul meu s-a opus cu inversunare asa ca :

22 februarie 2009

Cartofi cu rosmarin si carnaciori la cuptor !!!





Este o reteta delicioasa dar si rapida .Cel mai
gustos iese dupa parerea mea cu cartofi noi dar cum eu acum nu am avut ,merge si cu carofi normali.

Ingrediente:
-4-5 cartofi
-0 ceapa
-2 catei de usturoi
-rosmarin
-2 linguri ulei de alune(sau ulei normal)
-carnaciori( ai mei au fost putin afumati)

Mod de preparare:

Se taie carofii si ceapa pe lung (eu asa am facut) sau cum doriti voi ,punem uleiul in tava apoi amestecam cartofi si cepa cu rosmarin si ii bagam la cuptor la foc mediu cam 25-30 de min, pana se rumenesc pe deasupra ,dincand in cand mai amescam in ei si ii mai ungen cu uleiul din tava .

Cand sunt aprope gata adaugam usturoiul tocat marunt si canaciuri crestati pe deasupra (sa se patrunda mai repede ca imi era o foamne........:))).
Mai lasam cam 10 minute si gata !!!!
























Noi am mancat cu rosii ,voi alegeti ce salata va place ,merge super si cu muraturi !!!!
Pofta buna !!!!

18 februarie 2009

Fursecuri de Craciun !!!

Foarte simpla reteta ,o am dintr-o revista !!!

Ingrediente :

- 150 gr faina alba
- 1 lingurita praf de copt
-1\2 lingurita de scortisoara
-alune de padure macinat
-100 gr. de unt sau margarina
-100 gr. zahar
-1 ou

Mod de preparare:
Se amesteca faina cu praful de copt si cu scortisoara ,in alt castron se freaca zaharul cu untul (la temperatura camerei sau rece),apoi cu oul.
Se amesteca inpreuna ingredientele ,apoi se intinde o foaie de aprox.0,5 cm inaltime .
Incingem cuptorul la 200 °C ,cu o forma metalica facem(taiem) diferite figurine in aluat ,apoi bagam la cuptor 10-12 min .
Le decoram cum credem de cuvinta !

-ies in jur de 50 de fursecuri (de 4-5 cm)


Simplu nu ?!

Gradina zoologica din Vienna 4

Sper ca nu v-am plctisit foarte tare !!!! Iata si ultima parte :



Aceasta este una din cele 2 intrari in gradina zoologica :

Inca o poza cu locul de joaca pt copii :








Cateva poze din acvariul din incinta gradinii zoologice :












Marmota :)




Broasca testoaza uriase :






Si gata ,la primavara voi revenii cu poze noi !!!

Gradina zoologica din Vienna 3

Dupa cum am anuntat partea a 3 a pictorialului cu gradina zoologica ,pozele nu sunt profesionale pt ca sunt facute de mine dar cred ca sunt destul de reusite ,dati clik pe fiecare poza pt a o vedea in marime naturala !!!































Locul de joaca pt copii :








Familia de ursi polari este absolut superba ....










Urmeaza si partea a 4 imediat !!!!!!


17 februarie 2009

Gradina zoologica din Vienna 2



Gradina zoologica cuprinde cca 390 de specii si 4500 de indivizi .
In prima jumatate a secolului 20 s-a introdus notiunea de inmultire in captivitate a animalelor pe cale de disparitie, angajament pe care gradina zoologica din Viena inca si-l pastreaza, incercind in plus educarea oamenilor si promovarea media a necesitatii conservarii naturii






















































Mai urmeaza , nu am terminat aici !!!




´´Destiny is not a matter of chance ,it is a matter of choice ; it is not a thing to be waitend for ,it is a thing to be achieved.´´



William Jennings Bryan